Pendaftaran

Pertubuhan Seni SIlat Jejak Panglima

Nama  :  *
Email  :  *
Kad Pengenalan  :  *
Phone  :  *
Alamat : *
Jantina : PanglimaSrikandi
 

 

Perguruan Ilmu Persilatan Harimau Putih

  

GAMBARAN

Assalammualaikum. Apakah itu perguruan lengkap? perguruan lengkap ini khas kepada mereka yang benar-benar berminat dan berkesungguhan dalam mendalami ilmu-ilmu yang merangkumi, ilmu mempertahankan diri, ilmu rawatan, ilmu kebatinan dan ilmu-ilmu agama. Minat, keyakinan diri dan kesungguhan amat penting dalam menyertai perguruan ini kerana sesuatu yang tinggi memerlukan pegorbanan yang tinggi

Perguruan lengkap ini tidaklah mampu diselesaikan dalam masa yang singkat sebenarnya, ia mempunyai beberapa peringkat dan tahap yang perlu dilepasi bagi melayakkan sesuatu ilmu itu diperturunkan. Untuk makluman terus terang kami katakan segala pemilihan dan pengaturcara perjalanan pembelajaran adalah di bawah aturan “Penaung Ghaib”.

24

Antara ilmu-ilmu yang akan diperoleh adalah- Silat Harimau Putih- Ilmu Perubatan Alam Ghaib (jampi Mujarab)- Ilmu kebatinan- Pembukaan Kasaf pendengaran dan penglihatan

– Terawangan

– Qadam

– Pengisian Ilmu Tahap Tertinggi

– Salam jabat brantai

– Scan

– Terawangan

– Ilmu Tn. Syekh Osman (parang terbang)

– Pertapaan di bukit Qorbu,Jerai,ledang dan Gua Senyum

– Dan lain-lain lagi

25

Perguruan lengkap ini sebenarnya tidak akan habis, bergantung pada diri anda dalam mendalami ilmu Allah ini. Kesetian, minat, keyakianan dan kasih sayang insallah mampu membawa anda lebih jauh, kami tidak sama sekali akan terlepas pandang kepada mereka yang berkesungguhan didalam menuntut ilmu. Setiap tahap mempunyai cara ujiannya yang tertentu, tidak hanya sewaktu program sedang dijalankan malah ianya berlaku juga sewaktu anda diluar dari latihan. Tidak hairanlah jika ada yang rebah sewaktu ujian diberikan.

Lulus dan gagal adalah adat dalam kita menuntut ilmu, manusia tidak kekal, bila dikatakan tidak kekal ini bermakna ia merangkumi semuanya, termasuk cara berfikir, kesungguhan diri, keyakianan dan lain-lain lagi. Hari ini anda mungkin layak tapi pada kesokkannya mungkin lebih layak atau tidak layak. Sentiasa akur didalam setiap percaturan dan tiada bantahan.

23

26

MEREKA YANG TELAH MENYERTAI KAMI

90

(PERTAPAN PADA 6/3/2009)

90

(PERTAPAAN 8/5/2009)

90

(Pertapaan 14/8/2009)


(Pertapaan 14/11/2009)

 

90

(Pertapaan 14/11/2009)

 

90

(Pertapaan 14/11/2009)

 

8

(Pertapaan 30/04/2010)